Spring naar de inhoud
Nieuw

Moderne en prachtig afgewerkte appartementen met focus op duurzaamheid en hernieuwbare energietechnieken

Residentie

Escautval

Moderne nieuwbouw met 11 appartementen in Avelgem
Oplevering project zomer 2024
Met ons allernieuwste project spelen we in op de stijgende vraag naar laagenergiewoningen door te kiezen voor de meest vooruitstrevende energiebesparende technieken. We trekken daarbij de kaart van duurzame energie, zodat eigenaars hun energiekosten tot een absoluut minimum kunnen beperken.
Ontdek

Hernieuwbare energie is cruciaal willen we de klimaatdoelstellingen halen die vooropgesteld worden in het kader van het Vlaamse Energie- en Klimaatplan. Met gas of stookolie verwarmen is geen optie meer, zeker ook gezien de politieke en economische spanningen de afgelopen jaren. TD Invest is ervan overtuigd dat duurzaam bouwen de enige garantie is voor een lage energiefactuur.

Het E-peil van een gebouw is een maat voor de algemene energieprestatie. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Vanaf E-peil E30 spreekt men van ‘Bijna Energie Neutraal’. Project Escautval heeft een E-peil van 30. Voor die inspanning beloont de overheid je gedurende de eerste 5 jaar met een korting op je onroerende voorheffing van 50%. Wil je nog verder investeren om zo onder de E20 te duiken en gedurende de eerste 5 jaar géén onroerende voorheffing te hoeven betalen, maak dan een afspraak voor meer informatie.

E-Peil

Zonnepanelen

PV-panelen of fotovoltaïsche zonnepanelen zijn een onmisbare schakel in het energievraagstuk van nieuwbouwprojecten. Ze halen energie uit het zonlicht en zetten deze om in elektriciteit. Het Escautval-project is standaard uitgerust met zonnepanelen die rechtstreeks verbonden zijn met de tellers van de individuele appartementen.
Om een zo groot mogelijk rendement te realiseren, werden de zonnepanelen geïnstalleerd op de zuidelijk gelegen dakhelling aan de achterzijde van het gebouw. En ook de oriëntatie en de hellingsgraad zijn optimaal.

Wil je extra zonnepanelen en zo je eigen energiefactuur nog meer drukken, dan kan dat in overleg. Weet dat de impact van die extra panelen ook een ferme impact heeft op het E-peil. Meer weten? Wij vertellen je meer over de voordelen en de opbrengst van onze zonnepanelen.

Contacteer ons

Ventilatie met warmterecuperatie

TD Invest kiest voor een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. De luchttoevoer- en afvoer gebeurt mechanisch, via een netwerk van ventilatiekanalen en ventilatoren. De warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt benut om de aangevoerde koude buitenlucht met behulp van de warmtewisselaar op te warmen.

Dit is het beste systeem dat op de markt te vinden is en biedt tal van voordelen. Zo zijn er geen raamroosters die koude en straatlawaai binnenlaten of warmte laten ontsnappen. Je geniet steeds van gezonde gefilterde lucht.

Dankzij dit ventilatiesysteem realiseer je opnieuw een besparing op de energiekosten.

Contacteer ons

Akoestische en thermische isolatie

Als een huis of een appartementsgebouw niet geïsoleerd is volgens de minimale eisen die in de EPB-richtlijnen beschreven staan, heeft het geen zin om te investeren in duurzame en innovatieve technieken. Voor een energiezuinige verwarmingsoplossing is een goede thermische isolatie cruciaal. In de winter hou je de warmte binnen, in de zomer blijft het heerlijk koel.

Het project Escautval is opgetrokken uit geïsoleerde buitenmuren van 40 cm dik, dakisolatie van 20 cm en uitgerust met hoogrendementsglas. Daarmee voldoet het appartementsgebouw ruimschoots aan de vereisten en wordt gestreefd naar een optimale energiebesparing en bijgevolg een lage energiefactuur.

Comfortabel wonen betekent ook rustig kunnen wonen, zonder storende geluiden van buren of de omgeving.  Om het lawaai tot een minimum te beperken, is elk appartement aan elke zijde die contact maakt met een naast-, boven- of onderliggend appartement of met muren van gemene delen, akoestisch geïsoleerd. Ook straatgeluiden zullen nauwelijks hoorbaar zijn door het weren van ventilatieroosters in de ramen.

Contacteer ons

Vloerverwarming

Voor de appartementen werd resoluut voor vloerverwarming gekozen. Een warmtepomp is namelijk pas rendabel als die gecombineerd wordt met een afgiftesysteem op lage temperatuur (max. 30°C). Vloerverwarming is energiezuinig, esthetisch (onzichtbaar) en vooral ook comfortabel. Geen koude voeten meer in de winter! Doordat er geen radiatoren aan te pas komen, bespaar je ook nog eens heel wat kostbare ruimte.

Contacteer ons

Modulerende lucht-waterwarmtepompen

Voor de verwarming en het aanmaken van sanitair warm water kiest TD Invest resoluut voor individuele lucht-waterwarmtepompen. Elk appartement wordt uitgerust met een eigen unit.

Lucht-waterwarmtepompen maken gebruik van de warmte die in de lucht aanwezig is. Zelfs bij temperaturen tot -10°C is er nog voldoende energie in de lucht aanwezig om er warmte uit te onttrekken. Door middel van compressie en decompressie of ontspanning wordt de warmte aan de lucht onttrokken, waarna ze door warmtewisselaars getransporteerd wordt naar de warmtepompunit. De warmtepomp neemt deze warmte en geeft ze een boost, zodat temperaturen gehaald kunnen worden die ruim voldoende zijn om het water die door de vloerverwarming stroomt op te warmen en om je appartement te voorzien van sanitair warm water.

“Geen gas- of stookoliefactuur meer! Kiezen voor warmtepomptechnologie is kiezen voor een onuitputtelijke bron aan duurzame energie”

Door de invoering van het capaciteitstarief vanaf 1 januari 2023 zullen de distributietarieven niet meer berekend worden op basis van het totale verbruik (in KWh), maar op het piekverbruik (in KW). De digitale meter houdt alles netjes bij. Als je op hetzelfde moment de kookplaat, de oven, de wasmachine en de droogkast aanzet zal je dat merken aan de elektriciteitsfactuur. Een klassieke on/off-warmtepomp speelt hierop in en levert steeds het volledige vermogen ofwel niets. Modulerende warmtepompen, zoals in het Escautval-project, passen hun geleverde vermogen steeds aan op basis van de warmtebehoefte. Ze verbruiken nooit meer dan strikt noodzakelijk, waardoor energiepieken afgezwakt worden en de energiefactuur gunstig beïnvloed wordt.

Samen met geothermische energie is het opwekken van energie met een lucht-waterwarmtepomp zonder twijfel de meest ecologische en duurzaamste manier om een woning te verwarmen.

Contacteer ons

Actieve koeling

Met een lucht-waterwarmtepomp kan je ook actief koelen. Zo hou je het tijdens de steeds warmer wordende zomers lekker fris in huis. Als er een koudevraag is in de zomer, dan kan de warmtepomp gekoeld water door de vloerverwarming of de buizen van de radiator laten stromen. Dat koude water absorbeert vervolgens de warmte uit je woning. Die warmte wordt vervolgens door de warmtepomp afgegeven aan de buitenlucht via de buitenunit.

Koelen gebeurt snel en efficiënt. In tegenstelling tot passieve koeling kan je door middel van actieve koeling veel sneller de temperatuur verlagen en kan je eveneens je temperatuur beter op het gewenst peil brengen. Waar passieve koeling zorgt voor een verlaging tot 2 à 4°C, heb je met een lucht-waterwarmtepomp een groter bereik.

Contacteer ons

Recuperatie van regenwater

Water wordt het nieuwe goud. Leidingwater wordt schaarser, waardoor de prijzen de komende jaren fors dreigen te stijgen. Daarom is het belangrijk dat het regenwater niet zomaar verloren gaat of in de riool verdwijnt. In het project Escautval is voorzien in een bufferbekken van 15.000 liter. Dat water wordt gebruikt voor het doorspoelen van de eigen toiletten en levert een aanzienlijke besparing op. Zo zal je individuele leidingwaterfactuur een pak lager uitvallen.

Contacteer ons

Pre-installatie elektrische laadpalen

Dat de toekomst van ons wagenpark elektrisch is, daar twijfelt niemand nog aan. Met de toename van het aantal elektrische wagens zal de vraag naar elektrische laadpalen exponentieel stijgen. Omdat we klaar willen zijn voor de toekomst, krijgt elke bewoner van het Escautval-project de mogelijkheden om een individuele laadpaal te laten voorzien, al dan niet op de eigen parkeerplaats. TD Invest voorziet in aansluitingsmogelijkheden via de ondergrondse infrastructuur.

Contacteer ons

Contacteer ons

Weten hoe wij jouw woondroom waarmaken?

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info